Meksikolainen papupaistos

Meksikolainen papupaistos

Kypsennetyistä säilykepavuista ja cheddarin makuisesta sulatejuustosta syntyy maukasta meksikolaista ruokaa. Nachoksista syntyy maukas pohja ja kansi paistokselle.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 tlk (400/240 g)
pintopapuja, säilyke , esim. Biona
1 prk (185/170 g)
mustapapuja, kypsiä , esim. go green
½ (150 g)
purjoa
2
tomaattia
1 tlk (400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa , esim. Heinz
1 prk (250 g)
3
valkosipulin kynttä
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
2 tl
limetti- tai sitruunamehua , mielellään tuorepuristettua
50 g
nachoksia

Pinnalle

50 g
nachoksia
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Huuhtele pinto- ja mustapavut siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
  2. Hienonna puhdistettu purjo. Kuutioi tomaatit.
  3. Kaada pavut tomaattikastikkeessa kattilaan. Sekoita joukkoon purjo, tomaatit, pinto- ja mustapavut ja Koskenlaskija. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua ilman kantta 10 min. Lisää sitrusmehu.
  4. Levitä nachokset (voit murentaa niitä hieman pienemmiksi paloiksi) uunivuoan (n. 30 x 20 cm) pohjalle. Kaada päälle papumuhennos.
  5. Ripottele pinnalle kevyesti murskatut nachokset ja juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 15 min. Nosta paistamisen loppuvaiheessa hetkeksi uunin yläosaan kauniin paistopinnan saamiseksi.
  6. Tarjoa lisukeruokana paistetun lihan, kalan tai broilerin kanssa tai pääruokana guacamolen, tomaattisalsan ja smetanan kanssa.
Lisukkeeksi
Guacamole
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
1,0 g
Kalsium
136 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›