Vihreät pavut maustevoin kera

Vihreät pavut maustevoin kera
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vihreät pavut maustevoin kera

Vihreät pavut maustevoin kera

Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa maustevoi.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
vihreitä papuja
vettä , suolaa
½ dl
cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
75 g
½ (n. 2 rkl)
sitruunan mehu

tai valkosipulin kynttä
½ tl
kynteliä

tai 1 rkllehtipersiljaa

Ohje

  1. Kypsennä pavut suolalla maustetussa vedessä, n. 5 min. Tarkista kypsyys.
  2. Rouhi cashewpähkinät tai pinjansiemenet veitsellä. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä.
  3. Lisää pähkinöiden tai pinjansiementen joukkoon voi ja sitruunamehu tai hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää lopuksi hienonnettu yrtti.
  4. Siirrä valutetut, sopivan kypsät pavut pannulle. Anna maustua hetkisen kannen alla.
  5. Kaada pavut tarjolle kuumalla vedellä lämmitettyyn kulhoon. Kaada pannusta papujen päälle voisula-pähkinäseos.
  6. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
247 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.