Parsarisotto

Parsarisotto

30 min
keskitaso
116 kcal / 100g
3
4

Tuoreesta parsasta saat hienostuneen maun risotolle. Makua täydentävät valkoviinin hapokkuus ja sitruunankuoren kirpeys. Tämä herkullinen risotto viimeistellään crème fraîchella ja laadukkaalla juustolla.

Ainekset

4 annosta
1 nippu (450 g)
tuoretta parsaa
3 rkl
2 - 3 (150 g)
salottisipulia
4 dl
risottoriisiä
n. 9 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2 dl
kuivaa valkoviiniä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua rosépippuria
½ tl
raastettua sitruunankuorta
1/2 - 1 prk (à 150 g)

Tarjoiluun

1 pussi (130 g)
sitruunamehua

Ohje

  1. Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.
  2. Sulata 2 rkl voita kattilassa.
  3. Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä.
  4. Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta.
  5. Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.
  6. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
  7. Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon.
  8. Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche.
  9. Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.

Vinkki

* Tarjoa pääruokana (4:lle) tai lisäkkeenä (6:lle) esim. Täytettyjen broilerinfileiden kanssa.* Korvaa valkoviini halutessasi Valio omenatäysmehulla.* Ajoita risoton teko niin, että se valmistuu juuri ennen ruokailua. Näin se on mehevän kosteaa ja sopivaa rakenteeltaan. Kuumana säilytettäessä risotosta tulee liian paksua tai kuivaa. Lisää tarvittaessa siihen hiukan kanalientä tai valkoviiniä.
Lisukkeeksi
Täytetyt broilerinfileet
1 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön23.4.2018 kello 22:38
Kyllävain parsat pitää kuoria,on muuten aivan älyttömän puumainen maku.Samoin puumaiset loppuosat kannattaa myös leikata pois,ja nauttia parsan ihanasta mausta.
Nimetön15.6.2016 kello 20:16
Kiitos mr Valio ja mr/ms/mrs Nimetön 😊 Teidän yhteistyönänne syntyi mitä maittavin ateria. Ihan kaikkia mittasuhteita nesteissä en mitannut - menin näppituntumalla. Pääasia, että riisi ei ole liian kypsää ja koostumus kermainen. Tuo juustovinkki oli 👍.
ValioAnna Koekeittiöltä18.5.2016 kello 11:06
Hei Nimetön, mukavaa, että haet inspiraatiota ja vinkkejä ruoanvalmistukseen reseptipalvelustamme, vaikka tietoa ja ruoanvalmistuskokemusta taitaa löytyä reilusti jo omasta takaa :).