Parsarisotto

Parsarisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Parsarisotto

Parsarisotto

Tuoreesta parsasta saat hienostuneen maun risotolle. Makua täydentävät valkoviinin hapokkuus ja sitruunankuoren kirpeys. Tämä herkullinen risotto viimeistellään crème fraîchella ja laadukkaalla juustolla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 nippu (450 g)
tuoretta parsaa
3 rkl
2 - 3 (150 g)
salottisipulia
4 dl
risottoriisiä
n. 9 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2 dl
kuivaa valkoviiniä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua rosépippuria
½ tl
raastettua sitruunankuorta
1/2 - 1 prk (à 150 g)

Tarjoiluun

1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastetta

tai 100 gparmesaania
sitruunamehua

Ohje

  1. Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.
  2. Sulata 2 rkl voita kattilassa.
  3. Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä.
  4. Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta.
  5. Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.
  6. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
  7. Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon.
  8. Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche.
  9. Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa pääruokana (4:lle) tai lisäkkeenä (6:lle) esim. Täytettyjen broilerinfileiden kanssa.* Korvaa valkoviini halutessasi Valio omenatäysmehulla.* Ajoita risoton teko niin, että se valmistuu juuri ennen ruokailua. Näin se on mehevän kosteaa ja sopivaa rakenteeltaan. Kuumana säilytettäessä risotosta tulee liian paksua tai kuivaa. Lisää tarvittaessa siihen hiukan kanalientä tai valkoviiniä.
Lisukkeeksi
Täytetyt broilerinfileet
1 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
116 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.