
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 nippu (450 g) tuoretta parsaa
-
3 rkl (45 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2-3 (150 g) salottisipulia
- 4 dl risottoriisiä
- 9 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua rosépippuria
- ½ tl raastettua sitruunankuorta
-
½-1 prk (à 150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
Tarjoiluun
-
1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 100 g parmesaania
Voit kokeilla myös - 0 kg sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.
- Sulata 2 rkl voita kattilassa.
- Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä.
- Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta.
- Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.
- Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
- Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon.
- Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche.
- Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
117 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
12,8 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamehua