Siirry sisältöön
Parsalasagne

Parsalasagne

Pinaattinen parsalasagne on kevään pastahitti. Mehevä kastike saa makunsa pinaatista ja pirteästä sitruunasta.

Parsalasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 450 g tuoretta, vihreää parsaa
  • 9 lasagnelevyä

Pinaatti-sitruunakastike

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 150 g pakastepinaattia
  • ½ pussia (à 170 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 sitruuna mehu ja raastettu kuori

Pinnalle


Ohje

  1. Aloita valmistamalla kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maitoa parissa erässä kattilaan sekoittaen. Keitä 2-3 min, kunnes kastike sakenee.
  2. Lisää kastikkeeseen pinaatti, juustoraaste ja mausteet. Raasta kastikkeeseen myös sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kastike sivuun odottamaan lasagnen täyttöä.
  3. Poista parsoista kovat kannat ja halkaise paksuimmat parsat.
  4. Kokoa uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, kastiketta sekä parsoja. Jätä päällimmäiseksi kastiketta, parsoja. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search