Parsalasagne

Parsalasagne
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Parsalasagne

Parsalasagne

Pinaattinen parsalasagne on kevään pastahitti. Mehevä kastike saa makunsa pinaatista ja pirteästä sitruunasta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
450 g
tuoretta, vihreää parsaa
9
lasagnelevyä

Pinaatti-sitruunakastike

50 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
150 g
pakastepinaattia
½ pussia (à 170 g)
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
sitruuna mehu ja raastettu kuori

Pinnalle

½ pussia (à 170 g)

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maitoa parissa erässä kattilaan sekoittaen. Keitä 2-3 min, kunnes kastike sakenee.
  2. Lisää kastikkeeseen pinaatti, juustoraaste ja mausteet. Raasta kastikkeeseen myös sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kastike sivuun odottamaan lasagnen täyttöä.
  3. Poista parsoista kovat kannat ja halkaise paksuimmat parsat.
  4. Kokoa uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, kastiketta sekä parsoja. Jätä päällimmäiseksi kastiketta, parsoja. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.