Jauheliharisotto

Jauheliharisotto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jauheliharisotto

Jauheliharisotto

Arkirisotto syntyy vaivattomasti yhdessä paistokasarissa noin puolessa tunnissa. Jauheliha ja riisi ovat pääraaka-aineita koko perheelle maistuvassa , helppotekoisessa ruoassa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1212 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1
paprika paloiteltuna
100 g
sipulia hienonnettuna
1
kasvisliemikuutio
1 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
½ - 1 tl
rouhittua mustapippuria
4 ½ dl
vettä
1 prk (250 g)
1 tl
basilikaa
100 g
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää paprika ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut. Murenna päälle liemikuutio ja mausta pippurilla.
  2. Lisää tomaattipyree ja riisit. Sekoittele hetki.
  3. Lisää vesi ja kuumenna. Anna riisi kypsyä kannen alla välillä sekoitellen 10-15 min. Kypsennysaika on riippuvainen riisityypistä.
  4. Lisää Koskenlaskija ja basilika. Kuumenna. Viimeistele lohkotuilla tomaateilla.
  5. Tarjoa jauheliharisotto salaatin ja juoman kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.