Peltipaella

Peltipaella
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Peltipaella

Paellasta inspiraationsa saanut helppo uuniruoka. Broileria ja maukasta chorizo-makkaraa riisin, kasvisten ja sopivasti tulisen kastikkeen kera.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1414 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g
broilerin paistileikkeitä
1 rkl
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
paprikajauhetta
2
paprikaa , punainen ja keltainen
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
250 g
chorizo-makkaraa tai muuta mausteista makkaraa
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa + 1 ½ dl vettä
1 prk (2,5 dl)
1 tl
suolaa

Lisäksi

1 ½ dl
pakasteherneitä
1 ½ dl
kivetöntä kalamata-oliivia
1 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
sitruuna lohkoina

Ohje

  1. Leikkaa broilerin paistileikkeet puoliksi. Valuta päälle Oivariini ja hiero pintaan suola, mustapippuri sekä paprikajauhe.
  2. Suikaloi paprikat ja sipulit. Pilko chorizo.
  3. Mittaa riisi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Sekoita tomaattimurska (huuhtele tölkki vedellä), ruokakerma ja suola. Kaada vuokaan riisien päälle. Lisää vihannekset, broilerit sekä makkarat.
  4. Paista 200 asteessa n. 45 min tai kunnes riisi on napakan kypsää.
  5. Lisää vuokaan herneet ja oliivit. Paista vielä 5 min. Ota vuoka uunista ja viimeistele lehtipersiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
118 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.