Paella

Paella

1 h 15 min
keskitaso
105 kcal / 100g
13
17

Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista ja lähtöisin Valencian seudulta. Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.

Ainekset

6 annosta
400 g
ohuita hunajamarinoituja broilerinfileitä
¾ dl
2
paprikaa , punainen ja vihreä
mustapippuria myllystä
3 dl
raakaa, pitkäjyväistä riisiä
½ tl
kurkumaa
1 tl
tuoretta chiliä
2 - 3 (150 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
7 dl
vettä
3 dl
2
kanaliemikuutiota
4 (250 g)
tomaattia
1 prk (150 g)
1 pussi (200 g)
herneitä
180 g
isoja katkarapuja
1 rasia (85/65 g)
savustettuja simpukoita

Tarjoiluun

1 dl
persiljaa
1 - 2
sitruunaa ja/tai limettiä

Ohje

  1. Leikkaa broilerifileet 5 - 7 osaan. Mittaa laakeaan, tilavaan paistokasariin tai paellapannulle 2 rkl rasvaa. Paista siinä broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat. Mausta mustapippurilla. Ota seos pois pannulta. (Puhdista tarvittaessa pannu.)
  2. Kuullota pannulla lopussa rasvassa riisi, kurkuma, hienonnettu chili, lohkotut sipulit ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää vesi, mehu, liemikuutiot ja kuutioidut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min kunnes neste on lähes imeytynyt ja riisi kypsää.
  3. Lisää broileri-paprikaseos. Lisää crème fraîche, herneet, sulatetut valutetut katkaravut ja simpukat. Kuumenna. Sekoita mahdollisimman vähän.
  4. Koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki

* Koristele halutessasi paella muutamalla kokonaisella, kuorellisella katkaravulla ja kuorellisella, kypsennetyllä simpukalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

Lempi Leipuri 8.4.2018 kello 15:54
Todella hyvää! Reseptiä seuraten, mitään muuttamatta, tehty jo monta kertaa. Koko perheen suosikkiruoka!
Nimetön2.4.2018 kello 19:32
4 dl vettä ja 3 dl mehua on toiminut meillä joka kerta: riittävän mehukas muttei vetinen. Creme fraiche vasta annoksen päälle. Chorizovinkki ylempänä toimii todella hyvin. Kannattaa käyttää se pannulla ensin makujen irrottamiseksi.
Nimetön1.10.2016 kello 15:42
Aivan kerrassaan upea resepti!! Kehoitan tiputtamaan veden määrän 5dl ja priimaa tulee👍👍

Sinua saattaisi kiinnostaa myös