Paella

Paella

Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista ja lähtöisin Valencian seudulta. Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä.

1 h 15 min
keskitaso
105 kcal / 100g
13
15

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
ohuita hunajamarinoituja broilerinfileitä
¾ dl
2
paprikaa , punainen ja vihreä
mustapippuria myllystä
3 dl
raakaa, pitkäjyväistä riisiä
½ tl
kurkumaa
1 tl
tuoretta chiliä
2 - 3 (150 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
7 dl
vettä
3 dl
2
kanaliemikuutiota
4 (250 g)
tomaattia
1 prk (150 g)
1 pussi (200 g)
herneitä
180 g
isoja katkarapuja
1 rasia (85/65 g)
savustettuja simpukoita

Tarjoiluun

1 dl
persiljaa
1 - 2
sitruunaa ja/tai limettiä

Ohje

  1. Leikkaa broilerifileet 5 - 7 osaan. Mittaa laakeaan, tilavaan paistokasariin tai paellapannulle 2 rkl rasvaa. Paista siinä broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat. Mausta mustapippurilla. Ota seos pois pannulta. (Puhdista tarvittaessa pannu.)
  2. Kuullota pannulla lopussa rasvassa riisi, kurkuma, hienonnettu chili, lohkotut sipulit ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää vesi, mehu, liemikuutiot ja kuutioidut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min kunnes neste on lähes imeytynyt ja riisi kypsää.
  3. Lisää broileri-paprikaseos. Lisää crème fraîche, herneet, sulatetut valutetut katkaravut ja simpukat. Kuumenna. Sekoita mahdollisimman vähän.
  4. Koristele persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki

* Koristele halutessasi paella muutamalla kokonaisella, kuorellisella katkaravulla ja kuorellisella, kypsennetyllä simpukalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)