Siirry sisältöön

Espanja

Espanjalaisessa keittiössä monilla valmistusmenetelmillä ja ohjeilla on mielenkiintoinen historia. Espanjalaisessa ruokakulttuurissa arvostetaan raaka-aineita ja niiden sesonkeja, ja tämän vuoksi Espanjassa käytetään paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Espanjalainen ruoka kuuluu osaksi välimerellistä ruokavaliota, jota on kovasti kehuttu maailmalla. Välimeren ruokavaliota pidetään yhtenä terveellisimmistä ja aineksiltaan tuoreimmista ruokakulttuureista. Mereneläviä espanjalaiset syövät enemmän rannikolla, kun taas lihaa käytetään enemmän sisämaassa. Espanjalaisessa keittiössä maistuu espanjalainen munakas, churrot ja tapakset. Maassa syödään chorizoa sellaisenaan tai pastan tai keiton joukossa. Serrano kinkku on espanjalainen klassikkoherkku ja maan ylpeydenaihe – kokeile kinkkua salaatin seassa tai käärittynä vaikkapa tapas-rullaksi.

Paella on yksi Espanjan tunnetuimmista ruokalajeista ja lähtöisin Valencian seudulta. Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä. Paellasta inspiraationsa saanut peltipaella on puolestaan helppo uuniruoka. Peltipaellassa maistuu broileri ja maukas chorizo-makkara riisin, kasvisten ja sopivasti tulisen kastikkeen kera.

Löydä resepteistämme omat eteläiset suosikkisi!

22 reseptiä

Search