
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
26 h
Yhteensä
27 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 metriä possun suolta
Makkaramassa
- 1 kg sian kylkeä
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- 2 (n. 250 g) sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl punaviiniä
- 3 rkl savupaprikajauhetta
- 2 tl kuivattua chiliä
- 2 tl chilihiutaleita
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl sinapinsiemeniä hienonnettuna
- 3 rkl sormisuolaa
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Keitinliemi
- 5 l lihalientä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 5 laakerinlehteä
Jaa resepti
Ohje
- Huuhdo suolet hyvin kylmällä vedellä.
- Jauha lihat ja kuoritut sipulit lihamyllyssä.
- Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja jauha vielä kertaalleen lihamyllyn läpi.
- Täytä suoli makkaramassalla. Käytä lihamyllyyn asennettavaa täyttöputkea.
- Laita suoli täyttöputken ympärille. Jätä suolen alkupäästä n. 10 cm tyhjää ennen täyttöä. Lisää massaa varovasti tasaisena nauhana.
- Sido suolen päät kiinni ja kierrä täytetty suoli makkaroiksi. Anna niiden levätä jääkaapissa kaksi tuntia.
- Kuumenna keitinliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon makkarat. Älä keitä kovalla lämmöllä.
- Anna kiehua n. 15 min, jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä ja anna makkaroiden jäähtyä keitinliemessään.
- Nosta huoneenlämpöiset makkarat kylmään. Grillaa tai paista makkarat seuraavana päivänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
88 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
2,4 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa