Siirry sisältöön

Chorizo

Chorizo on espanjalainen perinnemakkara, joka saa sille ominaisen maun ja värin savustetusta paprikajauheesta. Chorizo sopii grillaukseen ja herkutteluun.

Chorizo

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 metriä possun suolta

Makkaramassa

  • 1 kg sian kylkeä
  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 2 (n. 250 g) sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 rkl savupaprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua chiliä
  • 2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä hienonnettuna
  • 3 rkl sormisuolaa
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon

Keitinliemi

  • 5 l lihalientä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 5 laakerinlehteä

Ohje

  1. Huuhdo suolet hyvin kylmällä vedellä.
  2. Jauha lihat ja kuoritut sipulit lihamyllyssä.
  3. Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja jauha vielä kertaalleen lihamyllyn läpi.
  4. Täytä suoli makkaramassalla. Käytä lihamyllyyn asennettavaa täyttöputkea.
  5. Laita suoli täyttöputken ympärille. Jätä suolen alkupäästä n. 10 cm tyhjää ennen täyttöä. Lisää massaa varovasti tasaisena nauhana.
  6. Sido suolen päät kiinni ja kierrä täytetty suoli makkaroiksi. Anna niiden levätä jääkaapissa kaksi tuntia.
  7. Kuumenna keitinliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon makkarat. Älä keitä kovalla lämmöllä.
  8. Anna kiehua n. 15 min, jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä ja anna makkaroiden jäähtyä keitinliemessään.
  9. Nosta huoneenlämpöiset makkarat kylmään. Grillaa tai paista makkarat seuraavana päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search