Chorizo

Chorizo

27 h
haastava
94 kcal / 100g
1
0

Chorizo on espanjalainen perinnemakkara, joka saa sille ominaisen maun ja värin savustetusta paprikajauheesta. Chorizo sopii grillaukseen ja herkutteluun.

Ainekset

20 kpl
n. 3 metriä
possun suolta

Makkaramassa

1 kg
sian kylkeä
1 kg
porsaan ulkofileetä
2 (n. 250 g)
sipulia
6
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 dl
punaviiniä
3 rkl
savupaprikajauhetta
2 tl
kuivattua chiliä
2 tl
chilihiutaleita
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 rkl
sinapinsiemeniä hienonnettuna
3 rkl
sormisuolaa
1 prk (3,3 dl)

Keitinliemi

5 l
lihalientä
10
kokonaista maustepippuria
10
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista mustapippuria
5
laakerinlehteä

Ohje

  1. Huuhdo suolet hyvin kylmällä vedellä.
  2. Jauha lihat ja kuoritut sipulit lihamyllyssä.
  3. Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja jauha vielä kertaalleen lihamyllyn läpi.
  4. Täytä suoli makkaramassalla. Käytä lihamyllyyn asennettavaa täyttöputkea.
  5. Laita suoli täyttöputken ympärille. Jätä suolen alkupäästä n. 10 cm tyhjää ennen täyttöä. Lisää massaa varovasti tasaisena nauhana.
  6. Sido suolen päät kiinni ja kierrä täytetty suoli makkaroiksi. Anna niiden levätä jääkaapissa kaksi tuntia.
  7. Kuumenna keitinliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon makkarat. Älä keitä kovalla lämmöllä.
  8. Anna kiehua n. 15 min, jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä ja anna makkaroiden jäähtyä keitinliemessään.
  9. Nosta huoneenlämpöiset makkarat kylmään. Grillaa tai paista makkarat seuraavana päivänä.
Alkuun
Gratinoidut vihersimpukat
45 min
Jälkeen
Hedelmätorttu
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)