Tomaatti-katkarapukeitto

Tomaatti-katkarapukeitto

Lämmin ja mausteinen katkarapu-tomaattikeitto on ehdoton talvipäivän lounasruoka. Lisää tulisuutta keittoon saa ripauksella chiliä.

30 min
keskitaso
98 kcal / 100g
5

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 iso (150 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
4 - 5 dl
vettä
1 - 2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tlk
kidneypapuja
1 pussi (180 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 prk (2,5 dl)
1 dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla ja kuullota siinä sipulit miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa.
  3. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Jätä kypsymään liemeen miedolle lämmölle.
  4. Huuhtele ja valuta katkaravut.
  5. Lisää keittoon ruokakerma ja pavut. Anna hautua muutama minuutti.
  6. Laita juuri ennen tarjoilua keittoon katkaravut ja ruohosipuli. Lämmitä hetki, jotta katkaravut eivät sitkistyisi.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat keittoon lisää tulisuutta, lisää tuoretta tai kuivattua chiliä.Halutessasi voit laittaa katkarapujen tilalle paistettua jauhelihaa tai broileria, kinkkua, tai chorizo-makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›