Tomaatti-katkarapukeitto

Tomaatti-katkarapukeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tomaatti-katkarapukeitto

Tomaatti-katkarapukeitto

Lämmin ja mausteinen katkarapu-tomaattikeitto on ehdoton talvipäivän lounasruoka. Lisää tulisuutta keittoon saa ripauksella chiliä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
77 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 iso (150 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
4 - 5 dl
vettä
1 - 2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tlk
kidneypapuja
1 pussi (180 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 prk (2,5 dl)
1 dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla ja kuullota siinä sipulit miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa.
  3. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Jätä kypsymään liemeen miedolle lämmölle.
  4. Huuhtele ja valuta katkaravut.
  5. Lisää keittoon ruokakerma ja pavut. Anna hautua muutama minuutti.
  6. Laita juuri ennen tarjoilua keittoon katkaravut ja ruohosipuli. Lämmitä hetki, jotta katkaravut eivät sitkistyisi.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat keittoon lisää tulisuutta, lisää tuoretta tai kuivattua chiliä.Halutessasi voit laittaa katkarapujen tilalle paistettua jauhelihaa tai broileria, kinkkua, tai chorizo-makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.