Paistettu kokonainen nieriä

Paistettu kokonainen nieriä
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Paistettu kokonainen nieriä

Paistettu kokonainen nieriä

Kokonainen kala on ruokapöydän herkku. Jos ihmettelet voin runsasta määrää, niin siitä valmistuu samalla maukas kastike niin kalalle kuin lisukkeillekin.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 1 kg)
kokonainen nieriä
1 rkl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1
sitruuna viipaleina
1 ruukku
tuoretta timjamia
1 ruukku
tuoretta tilliä
200 g
2 dl
kuivaa valkoviiniä

Ohje

  1. Viillä muutama viilto varovasti kalan molempiin kylkiin.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Täytä kala sitruunalla, timjamin- ja tillinoksilla. Lisää myös kalan kylkiviiltoihin sitruunaviipaleet.
  4. Aseta kala uunivuokaan leivinpaperin päälle ja lisää voi ja valkoviini.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes kala on kypsää.
  6. Liemi

  7. Ota uunivuoasta liemi kattilaan, kiehauta se ja suurusta maizenalla.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi sitoa kalan, jolloin se on näyttävämpi tarjoilla.
Alkuun
Uudet kasvikset kesäkokin tapaan
30 min
Jälkeen
Vohvelikakku
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.