
Kreikka
Kreikkalaisessa keittiössä maistuvat mehukkaiksi kypsyneet kasvikset, hartaudella haudutettu liha ja tuoreet meren herkut sekä ihanan täyteläinen jogurtti. Oliiviöljy on kreikkalaisten elämän eliksiiri – sitä käytetään anteliaasti kaikessa ruoanlaitossa. Välimeren ruokavalioon, johon kreikkalainenkin kuuluu, sisältyy paljon kasviksia, hyviä öljyjä, siemeniä ja pähkinöitä sekä kohtuullisesti kalaa, kananmunia ja maitotuotteita.
Kreikkalaiset reseptit ovat saaneet vaikutteita muun muassa Italiasta ja Lähi-idästä. Kreikkalainen ateria alkaa perinteisesti runsaalla alkupalalajitelmalla, mezedes. Tunnetuin meze lienee horiatiki eli kyläsalaatti, jota meillä myös kreikkalaiseksi salaatiksi kutsutaan. Muita suosittuja ruokia ovat mm. voimakkaan valkosipulinen jogurtti-kurkkusalaatti tsatsiki, pitaleipä sekä moussaka.
21 reseptiä

Kreikkalaiset hölskypotut

Vegaaninen tsatsiki

Grillifenkoli-salaatti

Välimeren jauhelihapiirakka

Hunajainen pähkinäjogurtti

Veriappelsiinibroileri

Grillijuustopita

Anjovislohi

Helppo tzatziki

Lämpimät grillijuustovoileivät

Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset

Kreikkalaiset pitaleivät

Entrecôte ja kreikkalainen salsa

Anjovistzatziki

Kreikkalainen tzatzikikeitto

Kreikkalainen lammaspata

Tzatziki

Filo-jauhelihatyynyt kreikkalaiseen tapaan

Kreikkalainen pastasalaatti

Kreikkalainen leipä

Kreikkalainen lammaspiirakka
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?