Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalainen lammaspiirakka

55 min
keskitaso
218 kcal / 100g
2
1

Kreikkalaiseen lammaspiirakkaan makua antaa lampaanjauhelihan lisäksi salaattijuusto ja oliivit. Nauti piirakkaa yhdessä salaatin kanssa.

Ainekset

6 annosta

Pohja

50 g
1 prk (150 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 rkl
300 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
minttua
¼ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja (vihreitä)
½ prk (à 180 g)
2 dl
3
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja crème fraîche. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle.
  2. Ruskista jauheliha kevyesti voissa. Lisää hienonnettu sipuli ja puristetut valkosipulin kynnet. Mausta. Lisää joukkoon oliivit ja kuutioitu juusto. Levitä täyte pohjalle.
  3. Sekoita kerma ja munat keskenään. Kaada vuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa 30 min. Tarjoa lisänä esim. salaattia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)