Siirry sisältöön
Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalainen lammaspiirakka

Kreikkalaiseen lammaspiirakkaan makua antaa lampaanjauhelihan lisäksi salaattijuusto ja oliivit. Nauti piirakkaa yhdessä salaatin kanssa.

Kreikkalainen lammaspiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 300 g lampaan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl minttua
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g kivettömiä kalamata-oliiveja (vihreitä)
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja crème fraîche. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle.
  2. Ruskista jauheliha kevyesti voissa. Lisää hienonnettu sipuli ja puristetut valkosipulin kynnet. Mausta. Lisää joukkoon oliivit ja salaattijuustokuutiot. Levitä täyte pohjalle.
  3. Sekoita kerma ja munat keskenään. Kaada vuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa 30 min. Tarjoa lisänä esim. salaattia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 15,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search