Välimeren jauhelihapiirakka

Välimeren jauhelihapiirakka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Välimeren jauhelihapiirakka

Välimeren jauhelihapiirakka

Koko pellillinen ruokaisaa jauhelihapiirakkaa on helppo tarjottava arkeen ja juhlaan. Piirakassa maistuu Välimeren maut - munakoiso, oliivit ja salaattijuusto.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
55 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 pussi (150 g)
2 tl
kuivattua oreganoa

Täyte

2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
1
munakoiso
1 rkl
700 g
naudan jauhelihaa
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl
oliiveja
1 prk (180 g)
2 prk (à 2,5 dl)
4
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Viimeistelyyn

rucolan lehtiä

Ohje

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin. Sekoita joukkoon juustoraaste ja oregano. Painele taikina tasaiseksi ja kauli tai taputtele leivinpaperille uunipellille.
  2. Hienonna sipulit ja kuutioi munakoiso. Kuullota pannulla voissa. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta. Levitä seos pellille taikinalevyn päälle. Lisää pinnalle oliivit ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  3. Sekoita ruokakerma, kanamunat ja juustoraaste. Kaada täytteiden päälle.
  4. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 35 min.
  5. Viimeistele jauhelihapiirakka tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.