Kreikkalainen leipä

Kreikkalainen leipä

2 h 30 min
haastava
207 kcal / 100g
3
2

Tämä näyttävä leipä kätkee sisäänsä kreikkalaisen keittiön herkulliset maut. Pakkaa täyttävää leipää mukaan vaikka piknikille.

Ainekset

1 leipä

Taikina

3 dl
50 g
hiivaa
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
50 g
9 dl
vehnäjauhoja

Täyte

1
sipuli
3
keitettyä (8 min) kananmunaa
1
vihreä paprika
1 prk (180 g)
2 dl
kivettömiä oliiveja
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
oreganoa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Voiteluun

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, hunaja ja suola
  2. Lisää munat ja jäähtynyt voisula sekä osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla 1/2 tuntia.
  3. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja keitetyt munat, kuutioi paprika, valuta ja murenna juusto ja viipaloi oliivit. Yhdistä täytteen ainekset ja lisää vielä yrtit ja mustapippuri sekaan.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa se hyvin. Kauli taikina 30 x 50 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja rullaa levy kääretortun tavoin, jätä sauma alle. Käännä rulla pyöreäksi renkaaksi ja purista päät yhteen. Leikkaa saksilla viiltoja leivän ulkoreunaan niin, että täyte tulee hiukan näkyviin. Anna leivän nousta liinan alla puolisen tuntia.
  5. Voitele leipä maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia. Peitä leipä leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
207 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
7 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)