Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kreikkalainen leipä

Tämä näyttävä leipä kätkee sisäänsä kreikkalaisen keittiön herkulliset maut. Pakkaa täyttävää leipää mukaan vaikka piknikille.

Kreikkalainen leipä
Kreikkalainen leipä

Ainesosat

leipä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3 dl
    Valio A+™ rasvatonta luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti rasvaton on pehmeää ja keveydestään huolimatta ihanan täyteläistä jogurttia. Nauti sellaisenaan tai…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg rasvaton laktoositon
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 9 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 sipuli
  • 3 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 2 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl oreganoa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Pinnalle

  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, hunaja ja suola
  2. Lisää munat ja jäähtynyt voisula sekä osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla 1/2 tuntia.
  3. Valmista täyte. Hienonna sipuli ja keitetyt munat, kuutioi paprika, valuta ja murenna juusto ja viipaloi oliivit. Yhdistä täytteen ainekset ja lisää vielä yrtit ja mustapippuri sekaan.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa se hyvin. Kauli taikina 30 x 50 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja rullaa levy kääretortun tavoin, jätä sauma alle. Käännä rulla pyöreäksi renkaaksi ja purista päät yhteen. Leikkaa saksilla viiltoja leivän ulkoreunaan niin, että täyte tulee hiukan näkyviin. Anna leivän nousta liinan alla puolisen tuntia.
  5. Voitele leipä maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia. Peitä leipä leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio maitoa
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search