Tzatziki

Tzatziki

10 min
helppo
79 kcal / 100g
18
15

Tzatziki sopii hyvin erilaisten grilliruokien lisäkkeeksi.Tarjoa sitä myös alkupalana patongin, oliivien, pikkutomaattien sekä salaattijuuston kanssa.

Ainekset

4 annosta
puolikas (150 g)
kurkku
½ tl
suolaa
1 - 2
valkosipulin kynttä
2 dl
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
tuoretta minttua

Ohje

  1. Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
  3. (Mausta halutessasi hienonnetulla mintulla.)
  4. Tarjoa alkupalana vaalean, rapeakuorisen maalaisleivän kanssa sekä erilaisten liha-, kala- ja kasvisruokien lisäkkeenä. Tzatzikin kanssa sopivat myös kalamata-oliivit, kirsikkatomaatit ja Valio Viola® salaattijuusto.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

Nimetön24.7.2018 kello 10:13
Useasti tehty. Hyvää!☺
Nimetön29.3.2018 kello 12:28
Hyvä resepti. Kurkusta kyllä kannattaa ottaa sisus (siemenet) pois lusikalla kaapimalla ennen raastamista. Valuttamiseksi riittää sitten vaan nyrkissä puristaminen. Kyllä minäkin syöntivaiheessa lisään oliiviöljyä.
Nimetön16.2.2018 kello 10:13
Aivan mahtava ja helppotekoinen resepti! Valutuksen ansiosta koostumus oli kerrankin suunmukainen, nam!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös