Kreikkalaiset hölskypotut

Kreikkalaiset hölskypotut
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kreikkalaiset hölskypotut

Kreikkalaiset hölskypotut

Hölskypotut ovat kesäruokaklassikko vailla vertaa. Nämä potut hölskytetään maukkaiksi välimeren mauilla, salaattijuustolla, oliiveilla sekä mintulla.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Valmistusajat yhteensä
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
uusia perunoita
50 g
1 prk (180 g)
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
1 pieni
punasipuli hienonnettuna
½
sitruunan mehu
1 ruukku
tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä harjatut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Lisää salaattijuusto, oliivit, punasipuli, sitruunan mehu ja minttu. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria myllystä.
  4. Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista niin että salaatin ainekset sekoittuvat hyvin.
  5. Nauti kesäpotut grilliruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.