Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset

Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset

Grillattu kala ja herkulliset kesän kasvikset ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Rapeaksi paistettu nieriän nahka on herkullista ja se tuo ruoan tekstuuriin vaihtelua.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
fenkoli
2
suippopaprikaa
1 nippu
kevätsipulia
1 rkl
700 g
nieriäfileetä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Halkaise fenkoli. Leikkaa viipaleiksi. Poista paprikoista siemenet ja siemenkalvot. Viipaloi paprikat ja sipulit varsineen.
  2. Laita kasvikset sipulin vihreitä osia lukuunottamatta uunivuokaan, sekoita joukkoon Oivariini.
  3. Nosta nieriäfilee(t) kasvisten päälle nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uunin yläosaan grillivastuksen alle täydelle teholle 10 min:ksi.
  4. Ota vuoka pois uunista. Irrota kalan nahka. Mausta nieriän pinta suolalla, pippurilla ja hiukan murskatuilla fenkolinsiemenillä. Laita nahka takaisin kalan päälle. Lisää vuokaan kevätsipulin varret ja valutettu salaattijuusto.
  5. Grillaa vielä 10 min, kunnes kala on kypsä ja nahka rapea.
  6. Ota vuoka uunista, leikkaa rapea kalan nahka viipaleiksi. Ripottele viipaleet annosten päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki

Voit korvata nieriän kirjolohella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
12 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)