Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset

Grillattu kala ja herkulliset kesän kasvikset ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Rapeaksi paistettu nieriän nahka on herkullista ja se tuo ruoan tekstuuriin vaihtelua.

Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset
Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 fenkoli
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 700 g nieriäfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Halkaise fenkoli. Leikkaa viipaleiksi. Poista paprikoista siemenet ja siemenkalvot. Viipaloi paprikat ja sipulit varsineen.
  2. Laita kasvikset sipulin vihreitä osia lukuunottamatta uunivuokaan, sekoita joukkoon Oivariini.
  3. Nosta nieriäfilee(t) kasvisten päälle nahkapuoli ylöspäin. Laita vuoka uunin yläosaan grillivastuksen alle täydelle teholle 10 min:ksi.
  4. Ota vuoka pois uunista. Irrota kalan nahka. Mausta nieriän pinta suolalla, pippurilla ja hiukan murskatuilla fenkolinsiemenillä. Laita nahka takaisin kalan päälle. Lisää vuokaan kevätsipulin varret ja valutettu salaattijuusto.
  5. Grillaa vielä 10 min, kunnes kala on kypsä ja nahka rapea.
  6. Ota vuoka uunista, leikkaa rapea kalan nahka viipaleiksi. Ripottele viipaleet annosten päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki

Voit korvata nieriän kirjolohella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 11,5 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search