Anjovislohi

Anjovislohi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Anjovislohi

Anna paistetulle kalalle uusi maku. Käytä paistamiseen ja maustamiseen itse tehtyä anjovisvoita. Jäljelle jäänyttä anjovisvoita voi käyttää vaikka sellaisenaan uuniperunoissa. Maukkaan kalan kanssa tarjotaan välimeren mauilla maustettua kermaviilikastiketta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
pakastimessa
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
700 g
kirjolohifileetä
sitruunaa

Anjovisvoi ja maustenapit

100 g
1 prk (125/79 g)
anjovisfileetä
2
valkosipulin kynttä

Kylmä kapris-oliivikastike

1 prk (200 g)
2 rkl
kaprista , pieniä
1 dl
tuoretta persiljaa
5
kivetöntä oliivia
mustapippuria myllystä
½ tl
juoksevaa hunajaa

tai ripaussokeria

Ohje

  1. Valmista ensin anjovisvoi. Soseuta pehmeä, huoneenlämpöinen voi, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella. Ota siitä noin neljännes paistamista varten sivuun.
  2. Tee lopusta anjovisvoista maustenappeja: laita anjovisvoi folion päälle pitkulaiseen muotoon ja sulje rulla karkkimaisesti päistä kiristäen, jolloin se muotoutuu tangoksi. Nosta pakastimeen kohmettumaan, jotta siitä saa leikattua muotonsapitäviä nappeja. Aikaa tulee varata ½ - 2 h, riippuen tangon paksuudesta, foliokerroksista ja pakastimen tehosta.
  3. Valmista kastike: Hienonna kaprikset, oliivit ja persilja. Yhdistä kaikki dipin ainekset. Jätä jääkaappiin maustamaan.
  4. Pyyhi kalafilee molemmin puolin talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. (Kalapaloja ei tarvitse välttämättä edes suolata, koska se maustuu anjovisvoissa paistettaessa.)
  5. Paista kalapalat anjovisvoissa paistinpannulla ensin nahkapuoli alapäin ja käännä. Mausta pippurilla. Nosta päälle anjovisvoitangosta leikattu nappi. Lopun anjovisvoin voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa.
  6. Tarjoa kala sitruunan, dipin sekä salaatin kanssa. Tarjoa ohessa keitettyjä perunoita.
Vinkki

Vinkki

Kypsennetystä kalasta nahka irtoaa helposti vetämällä. Paista muutama nahkapala kuumalla pannulla lähes hiillostuneeksi molemmin puolin. Mausta suolalla. Murenna sitä valmiin annoksen / kalapalojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
199 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.