
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g kirjolohifileetä
- 0 kg sitruunaa
Anjovisvoi ja maustenapit
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 prk (125/79 g) anjovisfileetä
- 2 valkosipulin kynttä
Kylmä kapris-oliivikastike
-
1 prk (200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
- 2 rkl kaprista, pieniä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 5 kivetöntä oliivia
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
½ tl
juoksevaa hunajaa
- ½ ml sokeria ripaus
Voit kokeilla myös
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin anjovisvoi. Soseuta pehmeä, huoneenlämpöinen voi, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella. Ota siitä noin neljännes paistamista varten sivuun.
- Tee lopusta anjovisvoista maustenappeja: laita anjovisvoi folion päälle pitkulaiseen muotoon ja sulje rulla karkkimaisesti päistä kiristäen, jolloin se muotoutuu tangoksi. Nosta pakastimeen kohmettumaan, jotta siitä saa leikattua muotonsapitäviä nappeja. Aikaa tulee varata ½ - 2 h, riippuen tangon paksuudesta, foliokerroksista ja pakastimen tehosta.
- Valmista kastike: Hienonna kaprikset, oliivit ja persilja. Yhdistä kaikki dipin ainekset. Jätä jääkaappiin maustamaan.
- Pyyhi kalafilee molemmin puolin talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. (Kalapaloja ei tarvitse välttämättä edes suolata, koska se maustuu anjovisvoissa paistettaessa.)
- Paista kalapalat anjovisvoissa paistinpannulla ensin nahkapuoli alapäin ja käännä. Mausta pippurilla. Nosta päälle anjovisvoitangosta leikattu nappi. Lopun anjovisvoin voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa.
- Tarjoa kala sitruunan, dipin sekä salaatin kanssa. Tarjoa ohessa keitettyjä perunoita.
VINKKI: Rapsakka kalannahka
- Kypsennetystä kalasta nahka irtoaa helposti vetämällä. Paista muutama nahkapala kuumalla pannulla lähes hiillostuneeksi molemmin puolin. Mausta suolalla. Murenna sitä valmiin annoksen / kalapalojen päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatti
1,8 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunaa
- mustapippuria myllystä