Siirry sisältöön
Anjovislohi

Anjovislohi

Anna paistetulle kalalle uusi maku. Käytä paistamiseen ja maustamiseen itse tehtyä anjovisvoita. Jäljelle jäänyttä anjovisvoita voi käyttää vaikka sellaisenaan uuniperunoissa. Maukkaan kalan kanssa tarjotaan välimeren mauilla maustettua kermaviilikastiketta.

Anjovislohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g kirjolohifileetä
  • 0 kg sitruunaa

Anjovisvoi ja maustenapit

  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 prk (125/79 g) anjovisfileetä
  • 2 valkosipulin kynttä

Kylmä kapris-oliivikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 rkl kaprista, pieniä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 5 kivetöntä oliivia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl
    juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Valmista ensin anjovisvoi. Soseuta pehmeä, huoneenlämpöinen voi, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella. Ota siitä noin neljännes paistamista varten sivuun.
  2. Tee lopusta anjovisvoista maustenappeja: laita anjovisvoi folion päälle pitkulaiseen muotoon ja sulje rulla karkkimaisesti päistä kiristäen, jolloin se muotoutuu tangoksi. Nosta pakastimeen kohmettumaan, jotta siitä saa leikattua muotonsapitäviä nappeja. Aikaa tulee varata ½ - 2 h, riippuen tangon paksuudesta, foliokerroksista ja pakastimen tehosta.
  3. Valmista kastike: Hienonna kaprikset, oliivit ja persilja. Yhdistä kaikki dipin ainekset. Jätä jääkaappiin maustamaan.
  4. Pyyhi kalafilee molemmin puolin talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. (Kalapaloja ei tarvitse välttämättä edes suolata, koska se maustuu anjovisvoissa paistettaessa.)
  5. Paista kalapalat anjovisvoissa paistinpannulla ensin nahkapuoli alapäin ja käännä. Mausta pippurilla. Nosta päälle anjovisvoitangosta leikattu nappi. Lopun anjovisvoin voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa.
  6. Tarjoa kala sitruunan, dipin sekä salaatin kanssa. Tarjoa ohessa keitettyjä perunoita.

VINKKI: Rapsakka kalannahka

  1. Kypsennetystä kalasta nahka irtoaa helposti vetämällä. Paista muutama nahkapala kuumalla pannulla lähes hiillostuneeksi molemmin puolin. Mausta suolalla. Murenna sitä valmiin annoksen / kalapalojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 200 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatti 1,8 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search