Siirry sisältöön
Janssonin kiusaus

Janssonin kiusaus

Janssonin kiusaus on ruotsalaista perinneruokaa. Aiemmin se on tunnettu ns. yöruokana, mutta nykyisin se on myös helposti valmistuvaa arkiruokaa.

Janssonin kiusaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 pussia (à 500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 2 rasiaa (125/81 g) anjovista + liemi
  • 4 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Ohje

  1. Lado jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset kerroksittain voideltuun vuokaan. Kaada kerma -maitoseos päälle.
  2. Kypsennä 200 asteessa noin 1 t 15 min tai kunnes kypsä (tarkista kypsennysaika perunapussista).
  3. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 9,8 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search