Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauheliha-perunakiusaus

Helppo uuniruoka, joka saa makua ja mehevyyttä maustetusta ruokakermasta. Katso alaohjeesta myös mifunoitu kasvisruokaversio.

Jauheliha-perunakiusaus
Jauheliha-perunakiusaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2  (175 g) porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1½ dl vettä
  • 2 pussia (à 500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla Oivariini rasvassa. Lisää porkkana raastettuna, kuumenna sekoitellen. Lisää mausteet (jos käytät Mustapekka-kermaa, jätä pippurisekoitus pois), tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua 1 - 2 min. Lisää ruokakerma.
  2. Kaada peruna-sipulisekoitus tilavaan, laakeaan (sisämitta n. 23 x 30 cm) uunivuokaan. Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  3. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 1 t tai kunnes perunat ovat kypsiä (tarkista aika perunapussista). Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

MIFUNOITU JAUHELIHA-PERUNAKIUSAUS

  1. Valmista tästä ruoasta kasvisruoka vaihtamalla jauheliha Valio Mifu® Original ruokarakeeseen: Paista jauhelihan sijaan Mifu ja karkeaksi raastettu porkkana kevyesti pannulla. Vähennä suolan määrä 1/2 tl:en. Valmista muuten ohjeen mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 7,3 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search