Jauheliha-perunakiusaus

Jauheliha-perunakiusaus

1 h 20 min
helppo
89 kcal / 100g
17
20

Helppo uuniruoka, joka saa makua ja mehevyyttä maustetusta ruokakermasta. Katso alaohjeesta myös mifunoitu kasvisruokaversio.

Ainekset

5 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1 - 2 (175 g)
porkkanaa
1 tl
suolaa
1 tl
pippurisekoitusta
2 tl
sokeria
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 ½ dl
vettä
2 pussia (à 500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 prk (2,5 dl)
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla Oivariini rasvassa. Lisää porkkana raastettuna, kuumenna sekoitellen. Lisää mausteet (jos käytät Mustapekka-kermaa, jätä pippurisekoitus pois), tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua 1 - 2 min. Lisää ruokakerma.
  2. Kaada peruna-sipulisekoitus tilavaan, laakeaan (sisämitta n. 23 x 30 cm) uunivuokaan. Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja valutetut salaattijuustokuutiot.
  3. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 1 t tai kunnes perunat ovat kypsiä (tarkista aika perunapussista). Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
  5. MIFUNOITU JAUHELIHA-PERUNAKIUSAUS

  6. Valmista tästä ruoasta kasvisruoka vaihtamalla jauheliha Valio Mifu® Original ruokarakeeseen: Paista jauhelihan sijaan Mifu ja karkeaksi raastettu porkkana kevyesti pannulla. Vähennä suolan määrä 1/2 tl:en. Valmista muuten ohjeen mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)