Punajuurikiusaus

Punajuurikiusaus

2 h 30 min
keskitaso
96 kcal / 100g
3
3

Punajuurikiusaus sopii lisäkkeeksi sadonkorjuun ja joulun aikaan, jolloin punajuuret ovat parhaimmillaan.

Ainekset

12 annosta
6 (500 g)
raakaa punajuurta
2
sipulia
2 dl
1 dl
Valio täysmaitoa
½ pkt (à 250 g)
½ dl
rikottuja ohrasuurimoita tai puuroriisiä
½ tl
suolaa
1 tl
kuivattua meiramia

Ohje

  1. Kuori punajuuret ja sipulit. Raasta punajuuret hyvin hienoksi. Hienonna sipulit.
  2. Kuumenna kerma-maitoseos kattilassa, lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  3. Voitele 2 litran vuoka ja sekoita siinä kaikki ainekset keskenään, lisää suurimot raakoina.
  4. Kypsennä 150 asteessa 2 t. Painele pintaa pari kertaa paiston aikana. Peitä alumiinifoliolla, mikäli pinta tummuu liikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)