Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Anjovis-kaprispizza

Täydellinen pizza silloin, kun hiukoo. Anjovis ja kapris yhdistävät tasapainoisesti happaman ja suolaisen.

Anjovis-kaprispizza
Anjovis-kaprispizza

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • n. 5 dl durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Täyte

  • 150 g anjovisfileitä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Koristeluun

  • 0 kg rucolaa

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  5. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Päälle

  1. Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. puoli tuntia. Jäähdytä.
  2. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Valuta anjovisfileet. Levitä ne ja kaprikset pohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
  3. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min.
  4. Viimeistele rucolan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 1,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rucolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search