Anjovis-kaprispizza

Anjovis-kaprispizza

1 h 2 min
keskitaso
195 kcal / 100g
0
0

Täydellinen pizza silloin, kun hiukoo. Anjovis ja kapris yhdistävät tasapainoisesti happaman ja suolaisen.

Ainekset

4 annosta

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
n. 5 dl
durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
basilikaa
2
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria

Täyte

150 g
anjovisfileitä
2 rkl
kapriksia
1 pussi (150 g)

Koristeluun

rucolaa

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  6. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  7. Päälle

  8. Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. puoli tuntia. Jäähdytä.
  9. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Valuta anjovisfileet. Levitä ne ja kaprikset pohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
  10. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min.
  11. Viimeistele rucolan lehdillä.
Alkuun
Mustatorvisienicappuccino
25 min
Jälkeen
Tiramisuleivokset
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
8 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
117 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)