Päärynäinen pizza bianca

Päärynäinen pizza bianca
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Päärynäinen pizza bianca

Päärynäinen pizza bianca

Kokeile vaihteeksi pizzaa ilman tomaattikastiketta. Pizza bianca eli valkoinen pizza päällystetään crème fraîchella ja siinä maistuu lempeä makean päärynän ja suolaisen liitto.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 pientä pizzaa tai 1 uunipellillinen

4 pientä pizzaa tai 1 uunipellillinen

Taikina

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
n. 5 dl
vehnä- tai pizzajauhoja
3 rkl
oliiviöljyä

Täyte

2 isoa
päärynää
1 prk (150 g)
2 pkt (à 125 g)
tuoremozzarellaa
1 pkt (240 g)
tuoretta rosmariinia
hunajaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä jauhot vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää lopuksi öljy.
  2. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 30 min.
  3. Kauli kohonnut taikina neljäksi ohueksi pyöreäksi pohjaksi tai uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi.
  5. Levitä pohjalle crème fraîche, päärynäviipaleet, paloiksi revitty mozzarella, Nyhtökaura sekä rosmariinin lehtiä.
  6. Valuta päälle hunaja ja rouhaise mustapippuria.
  7. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
234 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.