Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Napolilainen valkosipuli-chilipizza
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Napolilainen valkosipuli-chilipizza

Napolilaisissa pizzoissa herkullisen aromikas ja sitkeä pohja saa päälleen yksinkertaiset, mutta tarkoin harkitut täytteet. Valkosipuli-chilipizzassa ei ole mitään ylimääräistä, mutta se todella saa veden kielelle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset4 pyöreää pizzaa

4 pyöreää pizzaa
625 g (n. 9 ½ dl)
00-jauhoja
3 ¾ dl
kylmää vettä
3 ½ tl
suolaa
murunen hiivaa

Täytteet

1 tlk (400 g)
pizzakastiketta , esim. Mutti
1 pussi (350 g)
4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
ripaus
kuivattua chiliä
oliiviöljyä
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Käytä napolilaiseen pizzaan vehnäjauhojen sijaan 00-jauhoja, joiden jauhatusaste on hienoin mahdollinen. 00-jauhoja löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
  2. Mittaa vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
  3. Lisää 125 g (n. 1 ½ - 2 dl) jauhoista hiivan ja veden sekaan, sekoita kunnes jauhot ovat kastuneet.
  4. Lisää suola koko ajan taikinaa käsin tai koneella sekoittaen.
  5. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa 15 min koneella tai 20 min käsin, kunnes taikina on kiinteä ja tasaisen sileä.
  6. Siirrä taikina suljettavaan kohotusastiaan. Kohota taikinaa n. 8 h vedottomassa 21-asteisessa (huoneenlämpö) paikassa.
  7. Kumoa taikina tasaiselle alustalle ja jaa neljään osaan. Pyöritä paloista tasaisia taikinapalloja, huomioi ettei pohjaan jää kraateria.
  8. Siirrä pallot säilytyslaatikkoon tai pellille ja peitä kelmulla. Anna kohota 2 h.
  9. Työstä taikinapallot pizzapohjiksi käsin jauhotetulla pöydällä, jätä reunat hivenen paksummiksi.
  10. Kerrostele tomaattikastike, juustoraaste, valkosipuli ja chili pizzojen päälle.
  11. Aito napolilainen pizza paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa vain minuutin ajan. Kotiuunissa paista pizza tasalämmöllä esikuumennetun pellin päällä vähintään 250 asteessa n. 7 - 8 minuuttia. Voit käyttää grillivastuksia voimistamaan lämpöä uunin yläosasta.
  12. Viimeistele laadukkaalla oliiviöljyllä ja lehtipersiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.