Kesäkasvispizza eli pizza verde

Kesäkasvispizza eli pizza verde
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kesäkasvispizza eli pizza verde

Kesäkasvispizza eli pizza verde

Pizza verde maistuu kesäkauden kasviksille, raikkaalle pestolle ja auringon kypsyttämille oliiveille. Napolilainen pizzapohja on täydellinen perusta herkulliselle pizzalle, mutta kiireinen voi oikaista pizzapohjan kohotusvaiheissa tekemällä tavallisen pizzapohjan, ks. ohje palvelusta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
20 h
Yhteensä
20 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 pyöreää pizzaa

4 pyöreää pizzaa
625 g (n. 9 ½ dl)
00-jauhoja
3 ¾ dl
kylmää vettä
3 ½ tl
suolaa
murunen hiivaa

Täytteet

400 g
pizzakastiketta , esim. Mutti
1 pussi (350 g)
100 g
kesäkurpitsaa viipaleina
250 g
kirsikkatomaatteja viipaleina
20 kpl
oliiveja
1 dl
pestoa

Ohje

  1. Käytä napolilaiseen pizzaan vehnäjauhojen sijaan 00-jauhoja, joiden jauhatusaste on hienoin mahdollinen. 00-jauhoja löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
  2. Mittaa vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
  3. Lisää 125 g (n. 1 ½ - 2 dl) jauhoista hiivan ja veden sekaan, sekoita kunnes jauhot ovat kastuneet.
  4. Lisää suola koko ajan taikinaa käsin tai koneella sekoittaen.
  5. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa 15 min koneella tai 20 min käsin, kunnes taikina on kiinteä ja tasaisen sileä.
  6. Siirrä taikina suljettavaan kohotusastiaan. Kohota taikinaa 10 h vedottomassa 21-asteisessa (huoneenlämpö) paikassa.
  7. Kumoa taikina tasaiselle alustalle ja jaa neljään osaan. Pyöritä paloista tasaisia taikinapalloja, huomioi ettei pohjaan jää kraateria.
  8. Siirrä pallot säilytyslaatikkoon tai pellille ja peitä kelmulla. Anna kohota 10 h.
  9. Tämän jälkeen taikina on valmis työstettäväksi pizzapohjiksi ja täytettäväksi.
  10. Työstä käsin tai kauli jauhotetulla pöydällä neljä pyöreää pizzapohjaa. Levitä pohjille pizzakastike ja täytteet.
  11. Aito napolilainen pizza paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa vain minuutin ajan. Kotiuunissa paista pizza tasalämmöllä esikuumennetun pellin päällä vähintään 250 asteessa n. 7 - 8 minuuttia. Voit käyttää grillivastuksia voimistamaan lämpöä uunin yläosasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.