Siirry sisältöön
Lämpimät anjovisleivät

Lämpimät anjovisleivät

Perinteinen muna-anjovisleipä on muuntautunut tässä ohjeessa lämpimäksi voileiväksi. Tarjoile iltapalana tai yöruokana.

Lämpimät anjovisleivät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 viipaletta ruispaahtoleipää
  • 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rasia (110/81 g) anjovisfileitä
  • 1 puolikas punasipulia
  • 2 valkuaista
  • 1 pussi
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Levitä leivät leivinpaperille uunipellille
  2. Kuori ja hienonna keitetyt munat (leikkaa esim. munaleikkurilla ristiin). Lisää raa´at keltuaiset ja yrtti. Levitä seos leiville.
  3. Aseta päälle valutetut anjovisfileet ja aivan ohuiksi suikaleiksi leikattua punasipulia.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoraaste. Levitä seos leiville.
  5. Kypsennä uunin keski/yläosassa, kunnes pinta on kauniin värinen, n. 6 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal
Proteiini 16 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search