Pekoni-piknikleipä

Pekoni-piknikleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pekoni-piknikleipä

Pekoni-piknikleipä

Tämä hiukan tuhdimpi ja rouheampi piknikleipä sopii sellaisenaan yksinkertaisuutta rakastavan ulkoilma-ateriaksi. Hätätapauksessa leivän riittää jaettavaksi myös ystäville, jotka eivät ole varautuneet hiipivään nälkään piknikillä tai eväsretkellä. Leipä sopii hyvin lämmitettäväksi nuotiolla tai grillissä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset2 annosta

2 annosta
150 g
pekonia
4
kananmunaa
1
tomaattia
1
ranskanleipä
1 prk (250 g)
4 - 6 viipaletta

Ohje

  1. Paista pekonit kuumalla pannulla rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu paperiin ja pekonit säiluvät rapeina.
  2. Paista kananmunat pekonin rasvassa. Viipaloi tomaatti.
  3. Halkaise ranskanleipä. Levitä leikkuupintoihin Koskenlaskija.
  4. Täytä kananmunilla, tomaattiviipaleilla, pekonilla sekä juustoviipaleilla.
  5. Kääri folioon ja ota mukaan piknikille.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi lämmittää leivän folioon käärittynä grillissä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.