Kurkku-lohileipä

Kurkku-lohileipä

20 min
helppo
127 kcal / 100g
1
4

Vanhan ajan tyyliin valmistetut mummon etikkakurkut ja maukas valkosipulinen jogurtti maistuvat raikkaalta tässä ruokaisassa leivässä.

Ainekset

4 leipää
4 isoa viipaletta
ruisleipää tai -patonkia
½ prk (à  200 g)
4
keitettyä (10 min) kananmunaa
150 g
kylmäsavulohiviipaleita

Kurkkusalaatti

200 g
kurkkua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl
väkiviinaetikkaa
2 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen

Ohje

  1. Valmista ensin kurkkusalaatti. Viipaloi kurkut ohuiksi siivuiksi, esim. raastinraudan viipalointiterällä.
  2. Yhdistä kurkut, etikka, hienonnettu tilli, sokeri ja suola kulhossa. Lisää halutessasi myös hienonnettu kesäsipuli varsineen. Anna maustua 10 min.
  3. Levitä leipäviipaleille jogurttia. Laita päälle lohiviipaleet ja viipaloidut kananmunat.
  4. Valuta kurkkusalaatista irronnut neste pois. Nostele kurkkusalaatti leiville päällimmäiseksi.
  5. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)