Caesarsalaatti

Caesarsalaatti

Herkullinen caesarsalaatti on muuntelukelpoinen kestosuosikki. Eikä mikään ihme, sillä maukas anjoviksella maustettu salaattikastike tuo ruokaisuuden annokseen.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Salaatti

2 ruukkua
roomansalaattia
2 dl (n. 50 g)
villirucolaa

Caesarkastike

2 dl (100 g)
1 prk (200 g)
1 dl
1 (pieni)
valkosipulin kynsi
7 (30 g)
anjovisfileetä

Pinnalle

1 dl (50 g)
1 dl
krutonkeja

Ohje

  1. Valmista ensin kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen salaatin valmistamista.
  2. Pese, kuivaa ja revi roomansalaatti. Hienonna rucola.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Ripottele Caesarsalaatin päälle pastajuusto raastetta ja krutonkeja.
Vinkki

Vinkki

* Voit valmistaa krutongit itse: Kuutioi 4 paksua paahtoleipäsiivua (1 x 1 cm). Paista ne voissa pannulla rapeiksi. Mausta kevyesti yrttisuolalla. Jäähdytä.* Voit korvata kevyt crème fraîchen purkillisella Valio crème fraîchea 28 % (150 g). Lisää tällöin kastikkeen maitomäärää n. 1/2 dl.Lisää Cesarsalaattiin 400 g kypsää, kuutioitua broileria tai 200 g valutettuja katkarapuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
229 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›