Entrecôte ja kreikkalainen salsa

Entrecôte ja kreikkalainen salsa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Entrecôte ja kreikkalainen salsa

Entrecôte ja kreikkalainen salsa

Kesäpäivän kruunaa makunystyröitä hivelevä mehukas salsa ja täydellisesti grillattu entrecôtepihvi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
4
entrecôtepihviä
1 - 2 tl
sormisuolaa
1 tl
mustapippuria myllystä

Salsa

2 (punaista)
kesäsipulia varsineen
1 tl
sormisuolaa
2 tl
sokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 prk (180 g)
rasia (250 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
rasia (250 g)
punaisia kirsikkatomaatteja
1
kurkku
3 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja pilkottuna
1 dl
hienonnettuja yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa

Ohje

  1. Ota pihvit hyvissä ajoin (väh. 30 min) huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista salsa odottaessasi.
  2. Leikkaa sipulit ohuenohuiksi suikaleiksi. Ota vihreät osat erikseen. Sekoita suola, sokeri ja etikka keskenään. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 10 min. Älä heitä marinadia pois, vaan sekoita sen joukkoon öljy salaatinkastikkeeksi.
  3. Murustele juusto käsin sipuleiden joukkoon. Lisää vielä kuutioidut tomaatit, kuorittu ja kuutioitu kurkku ja viipaloidut oliivit. Sekoita kevyesti ja viimeistele yrteillä ja kesäsipulin varsilla.
  4. Sivele hieman ruokaöljyä pihvien pintaan ja grillaa molemmin puolin n. 2 min.
  5. Tarjoile heti.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoile rapean leivän ja tsatsikin kanssa.
Alkuun
Kreikkalainen tzatzikikeitto
2 h 10 min
Jälkeen
Filokupit kahdella täytteellä
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
213 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
2,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.