Kreikkalainen lammaspata

Kreikkalainen lammaspata

4 h 30 min
keskitaso
90 kcal / 100g
2
0

Pataruokien valmistuksessa maltti on valttia. Anna padan kypsyä miedossa lämmössä mahdollisimman pitkään, jotta maut tiivistyvät ja lihasta tulee suussa sulavan mureaa.

Ainekset

8 annosta
1 ¼ kg
lampaanpaistia
3 rkl
3 tl
karkeaa merisuolaa
mustapippuria myllystä
pala
inkivääriä
2
punaista chiliä
4
valkosipulin kynttä
8 dl
vettä
½ dl
oreganoa
7
laakerinlehteä
2
punasipulia
3
eriväristä paprikaa
1
munakoisoa
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Puhdista ja leikkaa lampaanpaisti isohkoiksi paloiksi. Paista lihat valurautapadassa voissa. Mausta 2 tl:lla suolaa ja pippurilla.
  2. Hienonna inkivääri, chili ja valkosipulit.
  3. Lisää pataan vettä, hienonnetut chili, inkivääri, valkosipuli ja mausteet. Laita uuniin 150 asteeseen, anna hautua (väh. 2 t), kunnes liha on lähes kypsää.
  4. Kuori sillä aikaa sipulit. Poista paprikoista siemenkodat. Paloittele sipuli, paprikat ja munakoiso reilunkokoisiksi paloiksi. Ripottele munakoisojen pinnalle loppu (1 tl) suola ja anna levätä hetken, kunnes niiden pinnalle nousee nestettä.
  5. Lisää pataan tomaattimurska ja kasvikset. Anna hautua uunissa vielä n. 1 1/2 t.
  6. Tarjoa padan kanssa kreikkalaista jogurttia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)