Churromunkit

Churromunkit

Churrot ovat espanjalaisia uppopaistettuja leivonnaisia, jotka nautitaan kaakaojuomamaisen suklaakastikkeen kanssa. Churromunkit on yksinkertaistettu ohje alkuperäisestä, vähän kuin pitkulainen pikamunkki. Mutta myös nämä nautitaan churromaisesti kaneli-sokeripinnan ja suklaakastikkeen kera!

55 min
keskitaso
292 kcal / 100g
1

Ainekset24 churroa

24 churroa

Taikina

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
1 dl
Valio maitoa

tai 1 dlvettä
2
kananmunaa
2 rkl

Uppopaistoon

1 l
ruokaöljyä

Kaneli-sokeriseos

1 dl
sokeria
1 tl
jauhettua kanelia

Suklaadippi

150 g
tummaa suklaata
1 rkl
n. 1 1/2 dl
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä 15 min.
  2. Kuumenna öljy valurautapadassa.
  3. Laita taikina pursotinpussiin, jossa 7 - 8 mm kokoinen tähtitylla. Pursota kuumaan öljyyn n. 10 cm pitkiä pötköjä. Kätevimmin saat taikinan katkaistua saksilla.
  4. Nosta molemmin puolin kypsytetyt churromunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois. Pyöräytä vielä hieman jäähtyneenä kaneli-sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  5. Tarjoa churromunkit lämpimän suklaadipin kanssa. Tarjoiluastioiksi sopivat vaikka (esilämmitetyt) espresso- tai cappucinokupit.
  6. Suklaakastike

  7. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää maito pienissä erissä, kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista, eli juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›