AURA risotto

AURA risotto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

AURA risotto

AURA risotto

Risotto on yksi lempiruuistani. Täydellisessä risotossa yhdistyy pehmeys, kosteus, purutuntuma ja intensiivinen maku. Tämä voisi olla se.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3
salottisipulia
1
valkosipulin kynsi
25 g
2 dl
risottoriisiä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 l
kanalientä
25 g
1 pkt (170 g)
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa voissa. Lisää riisit ja kuullota hetki.
  2. Lisää valkoviinietikka ja puolet valkoviinistä, anna haihtua. Lisää loppu viini ja kanalientä vähitellen. Anna edellisen nestelisäyksen imeytyä aina ennen uuden lisäämistä. Keitä keskilämmöllä yhteensä 22 min. Sekoita tarvittaessa, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei riisin jyvät rikkoudu.
  3. Kun riisi on al dente, lisää voi ja 3/4 AURA juustosta murennettuna. Sekoita.
  4. Viimeistele risotto lopulla AURA juustolla, mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa heti lisäkkeenä tai sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.