Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Kesäkasvisrisotto eli risotto verde

Kesäkasviksista syntyy täyteläisen vihreä risotto eli risotto verde. Risoton valmistuksessa on tärkeää sekoitella ja lisäillä nestettä koko ajan. Tämä ruoka siis vaatii läsnäoloa. Sekoittaminen irrottaa riisin tärkkelyksen ja juuri se tekee koostumuksesta ihanan sakean.

35 min
keskitaso
180 kcal / 100g
0
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 rkl
1
lehtisellerin varsi
½ (pieni)
kukkakaali
3
kevätsipulivartta
4 dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1
sitruunan kuori ja mehu
150 g
pakastepinaattia tai tuoretta
1 dl
herneitä
½ pussia (à 130 g)
1 prk (150 g)

Viimeistelyyn

½ pussi (à 130 g)
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
  2. Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
  4. Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  5. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku.
  6. Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›