Kesäkasviksista syntyy täyteläisen vihreä risotto eli risotto verde. Risoton valmistuksessa on tärkeää sekoitella ja lisäillä nestettä koko ajan. Tämä ruoka siis vaatii läsnäoloa. Sekoittaminen irrottaa riisin tärkkelyksen ja juuri se tekee koostumuksesta ihanan sakean.
1 l | vettä |
2 | kasvisliemikuutiota |
2 rkl | |
1 | varsisellerin varsi |
½ (pieni) | kukkakaali |
3 | kevätsipulivartta |
4 dl | risottoriisiä |
2 dl | kuivaa valkoviiniä |
1 | sitruunan kuori ja mehu |
150 g | pakastepinaattia tai tuoretta |
1 dl | herneitä |
½ pussia (à 130 g) | |
1 prk (150 g) | |
Viimeistelyyn | |
---|---|
½ pussi (à 130 g) | |
tuoretta basilikaa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.