Pinaattikeitto tuorepinaatista

Pinaattikeitto tuorepinaatista
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pinaattikeitto tuorepinaatista

Pinaattikeitto tuorepinaatista

Tuoretta pinaattia saa mukavasti nykyään läpi vuoden. Valmista siitä monen perheen suosikkiruoka eli pinaattikeitto.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
150 g
pinaattia

tai 150 gbabypinaattia
8 ½ dl
½
kasvisliemikuutio
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

2 - 4
keitettyä (8 min) kananmunaa

Ohje

  1. (Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.)
  2. Huuhtele pinaatit. Keitä pinaatinlehtiä runsaassa vedessä 3 min ajan. Valuta vesi pois. Jos käytät babypinaatinlehtiä, niitä ei tarvitse ryöpätä.
  3. Lisää pinaatinlehtien joukkoon 7 dl maitojuomaa ja puolikas liemikuutio. Keitä hiljalleen 5 min.
  4. Lisää suola ja sokeri.
  5. Soseuta sauvasekoittimella.
  6. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitojuomaan (1 1/2 dl). Lisää suurus keittoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Keitä hiljalleen 3 - 5 min. Sekoita muutamia kertoja.
  8. Tarjoa keitto kananmunasilpun kanssa (teko onnistuu kätevästi kananmunaleikkurin avulla).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›