Siirry sisältöön
Punajuurilatte

Punajuurilatte

Kuumat ja kylmät juureksista tehdyt juomat ovat vallanneet kahviloiden listat ympäri maailmaa. Makean aromikas punajuuri on täydellinen maustaja kasvislattelle syvänpunaisine väreineen.

Punajuurilatte

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 60 g punajuurta
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 2½ dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 0 kg kanelia tai kaakaojauhetta

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi. Keitä vähässä suolalla ja etikalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Ota keitinvesi talteen. Soseuta punajuuri, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi. Surauta sauvasekoittimella, jotta pinnalle muodostuu vaahtoa.
  4. Sekoita n. 1 dl maidosta punajuurisoseeseen ja jaa seos kahvikuppeihin. Valuta päälle loppu maito ja maitovaahtoa. Viimeistele kanelilla tai kaakaojauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 63 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search