Punajuurilatte

Punajuurilatte

30 min
helppo
66 kcal / 100g
0
1

Kuumat ja kylmät juureksista tehdyt juomat ovat vallanneet kahviloiden listat ympäri maailmaa. Makean aromikas punajuuri on täydellinen maustaja kasvislattelle syvänpunaisine väreineen.

Ainekset

2 annosta
n. 60 g
punajuurta
1 tl
punaviinietikkaa
2 ½ dl
ripaus
kanelia tai kaakaojauhetta

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi. Keitä vähässä suolalla ja etikalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Ota keitinvesi talteen. Soseuta punajuuri, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi. Surauta sauvasekoittimella, jotta pinnalle muodostuu vaahtoa.
  4. Sekoita n. 1 dl maidosta punajuurisoseeseen ja jaa seos kahvikuppeihin. Valuta päälle loppu maito ja maitovaahtoa. Viimeistele kanelilla tai kaakaojauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
66 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
102 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)