Siirry sisältöön
Joulun juureslaatikko

Joulun juureslaatikko

Kokeile tänä jouluna maukasta joululaatikkoa, jossa maistuvat kotimaiset juurekset. Lanttulaatikko ja porkkanalaatikko ovat antaneet suuntaviivat maulle ja koostumukselle. Kauniin punaisen lisän tuo punajuuri. Voit valmistaa ruoan myös pienemmissä erissä ja pakastaa käyttöä varten joko raakana tai kypsennettynä.

Joulun juureslaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g lanttua
  • 400 g porkkanaa
  • 400 g punajuurta
  • 200 g sipulia
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl muskottipähkinää

Voiteluun ja pinnalle

  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit.
  2. Laita kasvikset kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran (7 dl), että ne juuri ja juuri peittyvät. Mausta 1 tl suolaa.
  3. Keitä kypsiksi kannen alla 15 - 20 min. Keittoaika riippuu kasvispalojen koosta. Valuta ja ota keitinvesi talteen.
  4. Soseuta kasvikset ja 1 ½ dl keitinvettä sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki.
  5. Yhdistä ruokakerma, muna, korppujauhot, siirappi ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Kaada juuressoseen joukkoon, sekoita.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja, kuvioi halutessasi. Ripottele voinokareita pinnalle.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 45 - 50 min.
  8. Tarjoa joulupöydässä perinteisten joululaatikoiden tapaan. Maistuu myös ympärivuotisena lisukeruokana esim. lihan tai riistaruoan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 8,1 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search