Joulun juureslaatikko

Joulun juureslaatikko

1 h 35 min
keskitaso
83 kcal / 100g
1
0

Kokeile tänä jouluna maukasta joululaatikkoa, jossa maistuvat kotimaiset juurekset. Lanttulaatikko ja porkkanalaatikko ovat antaneet suuntaviivat maulle ja koostumukselle. Kauniin punaisen lisän tuo punajuuri. Voit valmistaa ruoan myös pienemmissä erissä ja pakastaa käyttöä varten joko raakana tai kypsennettynä.

Ainekset

8 annosta
400 g
lanttua
400 g
porkkanaa
400 g
punajuurta
200 g
sipulia
1 prk (3 dl)
1 dl
korppujauhoja
1
luomu kananmuna
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
¼ tl
jauhettua valkopippuria
1 tl
jauhettua maustepippuria
½ tl
muskottipähkinää

Voiteluun ja pinnalle

2 rkl
2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit.
  2. Laita kasvikset kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran (7 dl), että ne juuri ja juuri peittyvät. Mausta 1 tl suolaa.
  3. Keitä kypsiksi kannen alla 15 - 20 min. Keittoaika riippuu kasvispalojen koosta. Valuta ja ota keitinvesi talteen.
  4. Soseuta kasvikset ja 1 ½ dl keitinvettä sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki.
  5. Yhdistä ruokakerma, muna, korppujauhot, siirappi ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Kaada juuressoseen joukkoon, sekoita.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja, kuvioi halutessasi. Ripottele voinokareita pinnalle.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 45 - 50 min.
  8. Tarjoa joulupöydässä perinteisten joululaatikoiden tapaan. Maistuu myös ympärivuotisena lisukeruokana esim. lihan tai riistaruoan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
83 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)