Maukas kasvisvuoka

Maukas kasvisvuoka

Maukas kasvisvuoka maistuu lisäkkeenä kala- ja liharuoille. Tai mikset korvaisi sillä yhtä joulupöydän perinteisistä laatikoista.

Ainekset10 annosta

10 annosta
600 g (n. 9 kpl)
porkkanoita
600 g (n. 8 kpl)
perunoita
300 g
juuriselleriä
2
sipulia
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
2 dl

Pinnalle

korppujauhoja

Ohje

  1. Paloittele kuoritut kasvikset. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta kasvikset.
  2. Lisää muut aineet joukkoon. Lisää halutessasi joukkoon keitinvettä, jotta laatikosta tulee sopivan löysää. Tarkista maku.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutamia voinokareita.
  4. Kypsennä 175 asteessa 1 1/2 tuntia, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Tarjoa joulukinkun tai -kalkkunan kanssa.

Vinkki

* Kypsän kasvisvuoan voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›