Alkuperäinen Valio jouluruukku

Alkuperäinen Valio jouluruukku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Alkuperäinen Valio jouluruukku

Alkuperäinen Valio jouluruukku

Paljon toivottu alkuperäinen Valion jouluruukku vuodelta -92 on vihdoin löytynyt. Tuhannet kiitokset ohjeen lähettäneelle Maijalle! Alkuperäistä reseptikuvaa emme valitettavasti löytäneet, mutta hiukan samankaltaiselta näyttävä ruoka ajakoon asian ennen uuden kuvan syntymistä. Herkullista joulua kaikille!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
2 h 30 min
Yhteensä
3 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
½ kg
porkkanaa
½ kg
lanttua
200 g
juuriselleriä
2 isoa
sipulia
½ rkl
suolaa
2 tl
timjamia
1 tl
salviaa
1 tl
rosmariinia
½ tl
mustapippuria
2 dl
1 rkl
vehnäjauhoja
200 g

Ohje

  1. Kuori kasvikset ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja mausteet keskenään.
  2. Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen. Lisää raastettu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Lado kasvisviipaleet kerroksittain voideltuun 2 l:n uunin kestävään saviruukkuun tai vuokaan.
  4. Ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin. Peitä astia kannella tai alumiinifoliolla.
  5. Kypsennä 175 asteessa n. 2 ½ h. Poista kansi tai folio kypsentämisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä.
  6. Tarjoa joulukinkun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›