Bataatti-punajuurivuoka

Bataatti-punajuurivuoka

1 h 40 min
keskitaso
134 kcal / 100g
13
48

AURA juusto maustaa lempeän makuisen laatikkoruoan täyteläisen maukkaaksi. Bataatti-punajuurivuoka sopii hyvin kalkkunan ja kinkun lisäkeruoaksi. Sellaisenaan voit tarjota sen kasvispääruokana.

Ainekset

6 annosta
2 (400 g)
punajuurta (raakaa)
1 (600 g)
bataatti
1 iso (200 g)
punasipuli
¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)
2 dl

Pinnalle

2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne lohkoiksi. Laita kiehumaan mieluiten höyrykattilaan (tai sen puuttuessa veteen siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Kuori bataatti ja punasipuli. Leikkaa lohkoiksi. Lisää n. 15 min päästä höyrykattilaan kypsymään (kypsymisaika on lyhyempi kuin punajuurella).
  3. Keitä juurekset ja sipuli kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää suola, mustapippuri, AURA muru ja kerma. Sekoita hyvin.
  5. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripota pintaan korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuvioita.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kypsää. Peitä foliolla ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa kalkkunan tai kinkun lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)