Bataatti-punajuurivuoka

Bataatti-punajuurivuoka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Bataatti-punajuurivuoka

Bataatti-punajuurivuoka

AURA juusto maustaa lempeän makuisen laatikkoruoan täyteläisen maukkaaksi. Bataatti-punajuurivuoka sopii hyvin kalkkunan ja kinkun lisäkeruoaksi. Sellaisenaan voit tarjota sen kasvispääruokana.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 (400 g)
punajuurta (raakaa)
1 (600 g)
bataatti
1 iso (200 g)
punasipuli
¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)
2 dl

Pinnalle

2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne lohkoiksi. Laita kiehumaan mieluiten höyrykattilaan (tai sen puuttuessa veteen siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Kuori bataatti ja punasipuli. Leikkaa lohkoiksi. Lisää n. 15 min päästä höyrykattilaan kypsymään (kypsymisaika on lyhyempi kuin punajuurella).
  3. Keitä juurekset ja sipuli kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää suola, mustapippuri, AURA muru ja kerma. Sekoita hyvin.
  5. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripota pintaan korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuvioita.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kypsää. Peitä foliolla ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa kalkkunan tai kinkun lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›