Joululaatikoiden tuunaus

Joululaatikoiden tuunaus

Porkkanalaatikko ja lanttulaatikko ovat joulun peruselementtejä. Joululaatikot voi ostaa valmiina ja tuunata niitä näiden neuvojen avulla. Kerrassaan herkullista!

Ainekset6 annosta

6 annosta
700 g
valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
½ prk (à 3,3 dl)
1 rkl
siirappia
¼ tl
kanelia tai 1 maustemitallinen muskottipähkinää

Pinnalle

¼ dl
korppujauhoja tai mantelirouhetta tai -jauhetta

Ohje

  1. Sekoita valmiin porkkana- tai lanttulaatikon joukkoon kerma, siirappi ja mausteet.
  2. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  3. Ripota pinnalle korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuviot.
  4. Kuumenna ilman kantta 175 asteessa 30 - 40 min kunnes kuumia.

Vinkki

* Mantelirouhe tai -jauhe laatikon pinnalla sopii myös keliaakikoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)