Siirry sisältöön
Joululaatikoiden tuunaus

Joululaatikoiden tuunaus

Porkkanalaatikko ja lanttulaatikko ovat joulun peruselementtejä. Joululaatikot voi ostaa valmiina ja tuunata niitä näiden neuvojen avulla. Kerrassaan herkullista!

Joululaatikoiden tuunaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa
  • ½ prk (à 3.3 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ripaus kanelia tai muskottipähkinää
  • 1 rkl siirappia

Pinnalle

  • ¼ dl korppujauhoja tai mantelijauhetta

Ohje

  1. Sekoita valmiin porkkana- tai lanttulaatikon joukkoon kerma, siirappi ja mausteet.
  2. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  3. Ripota pinnalle korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuviot.
  4. Kuumenna ilman kantta 175 asteessa 30 - 40 min kunnes kuumia.

Vinkki

Mantelirouhe tai -jauhe laatikon pinnalla sopii myös keliaakikoille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 14,2 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search