Bataattisoselaatikko

Bataattisoselaatikko

Vaihtelua perunalle ja perinteisiin kasvislaatikoihin tuo bataattisoselaatikko, joka maistuu muun muassa kinkun kanssa. Bataattisoselaatikon valmistus on superhelppoa valmiista soseesta, mutta löydät ohjeen myös tuoreista bataateista tehtynä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
valmista bataattisosetta
1 prk (120 g)
2 rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
2 rkl
vaaleaa siirappia
¼ tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
½ tl
kanelia

Pinnalle

2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Lisää bataattisoseeseen smetana, korppujauhot, muna, siirappi sekä mausteet. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  2. Kypsennä 175 asteessa n. 1 h.
  3. Tarjoa esim. kinkun kanssa.

Vinkki

Laatikko tuoreista bataateista: Kuori 500 g bataattia. Paloittele pieniksi paloiksi. Keitä kypsiksi kannen alla 4 - 5 dl:ssa vettä, joka on maustettu 1 tl suolaa. Soseuta keitinliemineen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä. Huom. suolaa ei enää tarvitse lisätä. Kuorruta ja kypsennä kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›