Bataattisoselaatikko

Bataattisoselaatikko
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Bataattisoselaatikko

Bataattisoselaatikko

Vaihtelua perunalle ja perinteisiin kasvislaatikoihin tuo bataattisoselaatikko, joka maistuu muun muassa kinkun kanssa. Bataattisoselaatikon valmistus on superhelppoa valmiista soseesta, mutta löydät ohjeen myös tuoreista bataateista tehtynä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
valmista bataattisosetta
1 prk (120 g)
2 rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
2 rkl
vaaleaa siirappia
¼ tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
½ tl
kanelia

Pinnalle

2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Lisää bataattisoseeseen smetana, korppujauhot, muna, siirappi sekä mausteet. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  2. Kypsennä 175 asteessa n. 1 h.
  3. Tarjoa esim. kinkun kanssa.
Vinkki

Vinkki

Laatikko tuoreista bataateista: Kuori 500 g bataattia. Paloittele pieniksi paloiksi. Keitä kypsiksi kannen alla 4 - 5 dl:ssa vettä, joka on maustettu 1 tl suolaa. Soseuta keitinliemineen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä. Huom. suolaa ei enää tarvitse lisätä. Kuorruta ja kypsennä kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›