Gluteeniton perunalaatikko

Gluteeniton perunalaatikko

Joululaatikot kuuluvat olennaisena osana suomalaista joulupöytää. Gluteeniton perunalaatikko on hiukan konstikas, sillä imeltyminen vaatii vehnäjauhoja. Tällä ohjeella valmistat maultaan perinteisen imelletyn perunalaatikon vertaisen laatikon gluteenittomasti.

Ainekset10 annosta

10 annosta
n. 2 kg
jauhoisia perunoita
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta , Semper
1 ½ dl
siirappia
100 g
6 - 8 dl
2 tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle jauhot ja lisää siirappi. Sekoita.
  2. Lisää voi, maito ja mausteet. Sekoita.
  3. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 ½ l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu hiukan uunissa.
  4. Paista perunalaatikkoa uunin keskiosassa 150 asteessa 2 ½ - 3 tuntia.

Vinkki

Nestemärä riippuu siitä miten löysästä perunalaatikosta pidät: 6 dl tekee kiinteän, mutta pehmeän laatikon ja 8 dl kastikemaisen, löysän perunalaatikon. Perunalaatikko jämäköityy kylmäsäilytyksessä, joten mikäli et tarjoa laatikkoa suoraan ensimmäisen paiston jälkeen käytä isompaa nestemäärää.Jos haluat pakastaa gluteenittoman perunalaatikon, tee se ennen kypsennystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)