
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kg jauhoisia perunoita
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, Semper
- 1½ dl siirappia
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
6-8 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 tl suolaa
- ¼ tl muskottipähkinää
Jaa resepti
Ohje
- Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle jauhot ja lisää siirappi. Sekoita.
- Lisää voi, maito ja mausteet. Sekoita.
- Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 ½ l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu hiukan uunissa.
- Paista perunalaatikkoa uunin keskiosassa 150 asteessa 2 ½ - 3 tuntia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
102 kcal
Proteiini
2,2 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
3,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa