Karamellisoitu possu

Karamellisoitu possu

17 h 30 min
keskitaso
275 kcal / 100g
10
14

Karamellisoitu possu on yhdistelmä suussa sulavan pehmeää, rapeapintaista lihaa, mausteisuutta, tulisuutta ja makeutta. Kokeile karamellisoitua possua jouluna kinkun tilalla.

Ainekset4 annosta

4 annosta
800 g
kassleria
tai sian kylkeä
2 - 3
valkosipulin kynttä
pala (n. 5 cm)
tuoretta inkivääriä
1 l
3 dl
soijakastiketta
2
kanelitankoa
5
tähtianista
5
kokonaista mustapippuria
1 rkl
korianterin siemeniä

Kastike

2 dl
paistolientä
2 dl
fariinisokeria
2
kanelitankoa
5
tähtianista
1 tl
chilihiutaleita

Paistamiseen

5 dl
rypsiöljyä

Tarjoiluun

tuoretta korianteria
punaista chiliä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 t ennen valmistamista.
  2. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen. Viipaloi inkivääri karkeasti. Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuunottamatta uuninkestävään kattilaan tai pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kassler liemeen. Laita kansi päälle. Hauduta uunissa 100 asteessa n. 4 - 5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää.
  3. Nosta liha liemestä, ota siivilöityä lientä talteen 2 dl. Anna lihan jäähtyä, kääri folioon. Laita jääkaappiin yön yli.
  4. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset. Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan.
  5. Leikkaa lihasta n. 2 x 2 cm kuutioita. Paista ne nopeasti runsaassa, kuumassa (n. 175 astetta) öljyssä, kunnes rapeutuvat pinnasta. Valuta talouspaperin päällä.
  6. Sekoita karamellikastike kuumien lihapalojen joukkoon. Nosta tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle korianteria ja viipaloitua chiliä.
  7. Tarjoa riisin tai kasvisten kanssa.
Lisukkeeksi
Marinoitu punakaali-pähkinäsalaatti
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
275 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
23 g
Suola
2,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)