Alkupala-blinit

Alkupala-blinit

Voissa rapeaksi paistetut blinit ovat maukas alku- tai pääruoka talvisiin viikonloppuihin, kun ei ole kiire minnekään. Parhaimmillaan blinit ovat juuri paistettuina ja lettupannulla saa näppärästi paistettua useamman pienen blinin kerrallaan. Ohjeesta tulee sopiva määrä blinejä 8:lle alkuruoaksi.

12 h 45 min
helppo
200 kcal / 100g
0
0

Ainekset16 pientä bliniä

16 pientä bliniä
3 dl
2 dl
tattarijauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2
kananmunaa eroteltuina
1 dl
olutta tai vichyä
100 g

Sienisalaatti

150 g
suolasieniä
1 pieni
sipuli
1 prk (150 g)
mustapippuria myllystä

Lisäksi

100 g
kirjolohen mätiä
1
punasipuli
1 prk (120 g)
150 g
kylmäsavulohta

Ohje

  1. Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
  2. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, erotellut keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  3. Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.
  4. Sienisalaatti

  5. Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa, mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Vatkaa crème fraîche kuohkeaksi. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
  6. Tarjoa blinit sienisalaatin kanssa. Tarjoa halutessasi myös mätiä, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja kylmäsavulohta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›