Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Alkupala-blinit

Voissa rapeaksi paistetut blinit ovat maukas alku- tai pääruoka talvisiin viikonloppuihin, kun ei ole kiire minnekään. Parhaimmillaan blinit ovat juuri paistettuina ja lettupannulla saa näppärästi paistettua useamman pienen blinin kerrallaan. Ohjeesta tulee sopiva määrä blinejä 8:lle alkuruoaksi.

Alkupala-blinit
Alkupala-blinit

Ainesosat

pientä bliniä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamaton
    Tue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
    Valio Gefilus® Kefir juotava välipala 1 kg maustamaton laktoositon
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa eroteltuina
  • 1 dl olutta tai vichyä
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Sienisalaatti

  • 150 g suolasieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 100 g kirjolohen mätiä
  • 1 punasipuli
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 150 g kylmäsavulohta

Ohje

  1. Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
  2. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, erotellut keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  3. Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.

Sienisalaatti

  1. Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa, mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Vatkaa crème fraîche kuohkeaksi. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
  2. Tarjoa blinit sienisalaatin kanssa. Tarjoa halutessasi myös mätiä, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja kylmäsavulohta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 13,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search