Alkupala-blinit

Alkupala-blinit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Alkupala-blinit

Alkupala-blinit

Voissa rapeaksi paistetut blinit ovat maukas alku- tai pääruoka talvisiin viikonloppuihin, kun ei ole kiire minnekään. Parhaimmillaan blinit ovat juuri paistettuina ja lettupannulla saa näppärästi paistettua useamman pienen blinin kerrallaan. Ohjeesta tulee sopiva määrä blinejä 8:lle alkuruoaksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset16 pientä bliniä

16 pientä bliniä
3 dl
2 dl
tattarijauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2
kananmunaa eroteltuina
1 dl
olutta tai vichyä
100 g

Sienisalaatti

150 g
suolasieniä
1 pieni
sipuli
1 prk (150 g)
mustapippuria myllystä

Lisäksi

100 g
kirjolohen mätiä
1
punasipuli
1 prk (120 g)
150 g
kylmäsavulohta

Ohje

  1. Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
  2. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, erotellut keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
  3. Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.
  4. Sienisalaatti

  5. Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa, mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Vatkaa crème fraîche kuohkeaksi. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
  6. Tarjoa blinit sienisalaatin kanssa. Tarjoa halutessasi myös mätiä, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja kylmäsavulohta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
199 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.