Kylmä kesäkeitto

Kylmä kesäkeitto

15 min
helppo
54 kcal / 100g
0
1

Venäläisessä ravintolassa tämä keitto - okroshka - ihastutti raikkaudellaan. Kesäiset raaka-aineet pilkotaan pieniksi ja yhdistetään pirskahtelevaan kefiiriin. Aikoinaan servietin kulmaan raapustettu keittoidea on nyt muokattu ohjeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 (150 g)
avomaan kurkku
1 - 2 (100 g)
keitettyä perunaa
2
kevätsipulia varsineen
2 (30 g)
retiisiä
1
keitetty (10 min) kananmuna
30 g
kalkkuna- tai broilerileikkelettä , esim. savukalkkunaa
½ dl
hienonnettua tilliä , tuoretta
1
valkosipulin kynsi
½ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
7 dl

Ohje

  1. Käsittele kaikki raaka-aineet ja siirrä ne sitä mukaa kulhoon, kun ne on käsitelty.
  2. Kuori ja leikkaa kurkku ja peruna pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipulin varsi ja hienonna sipuli.
  3. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi ne.
  4. Laita kananmuna munaleikkuriin ja leikkaa se sekä poikki- että pituussuunnassa. Voit myös hienontaa munan veitsellä.
  5. Kuutioi leikkeleet.
  6. Lisää hienonnettu valkosipuli, tilli, suola ja pippuri. Kaada kaikkien raaka-aineiden päälle kefiiri ja sekoita.
  7. Nauti sellaisenaan tai ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
54 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön30.6.2017 kello 1:39
Hei, voinko korvata kefiirin laktoosittomalla jugurtilla? Täällä ei ole kefiiriä saatavilla. Luulen että reseptiä jugurtilla pitäisi muuttaa. Miten? Kiitos jo etukäteen.