Pelmenit

Pelmenit

Pelmenit ovat venäläinen perinneruoka. Ne muistuttavat hyvin paljon italialaisten ravioleja.

1 h 45 min
keskitaso
248 kcal / 100g
5
6

Ainekset45 kpl

45 kpl

Taikina

4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
kananmuna
1 dl
vettä
2 rkl

Täyte

250 g
lampaan jauhelihaa

tai naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 (150 g)
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 tl
sitruunapippuria
1 tl
suolaa

Keitinvesi

3 l
vettä
1 rkl
suolaa
1 - 2
laakerinlehteä
8
kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

1 - 2 prk (à 120 g)
1 pussi (150 g)
3 - 5
suolakurkkua

Ohje

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle "kraateri". Lisää siihen muna ja vesi sekä viimeisenä Oivariini. Vaivaa taikina huolella tasaiseksi ja kiinteäksi palaksi. Kääri muovikelmuun. Laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
  2. Paista rasvassa jauheliha ja aivan hienoksi leikatut sipuli ja valkosipulin kynnet . Mausta ja jäähdytä.
  3. Jaa taikina 4 osaan. Kauli paloista hyvin ohutta levyä. Ota muotilla halkaisijaltaan 6 - 7 cm:n pyörylöitä. Kostuta vedellä reunat. Lisää täyte. Taita puolikuuksi, ummista / nipistele reunat huolella kiinni. Käännä kulmat yhteen, nipistä kiinni "korvaksi". Laita valmiit pelmenit leivinpaperille odottamaan keittämistä.
  4. Mittaa vesi (mielellään laakeaan) kattilaan. Lisää mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa erässä kypsiksi, n.12 min. Pidä vesi kiehuvana koko ajan. Käännä pelmenit kypsennyksen puolivälissä. Nosta reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Lisää pelmeneille hiukan Oivariinia, etteivät ne tartu toisiinsa. Pidä kuumina.
  5. Tarjoa smetanan, juustoraasteen ja venäläisten suolakurkkujen kanssa alkupalana tai pikkuruokana.
Alkuun
Tatti Julienne
50 min
Jälkeen
Sitruunasyrnikit
1 h 10 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
248 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
122 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)