
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl vettä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
250 g
lampaan jauhelihaa
- ¼ kg naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
Voit kokeilla myös - 1 (150 g) iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 tl suolaa
Keitinvesi
- 3 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1-2 laakerinlehteä
- 8 kokonaista maustepippuria
Tarjoiluun
-
1-2 prk (à 120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 3-5 suolakurkkua
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle "kraateri". Lisää siihen muna ja vesi sekä viimeisenä Oivariini. Vaivaa taikina huolella tasaiseksi ja kiinteäksi palaksi. Kääri muovikelmuun. Laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
- Paista rasvassa jauheliha ja aivan hienoksi leikatut sipuli ja valkosipulin kynnet . Mausta ja jäähdytä.
- Jaa taikina 4 osaan. Kauli paloista hyvin ohutta levyä. Ota muotilla halkaisijaltaan 6 - 7 cm:n pyörylöitä. Kostuta vedellä reunat. Lisää täyte. Taita puolikuuksi, ummista / nipistele reunat huolella kiinni. Käännä kulmat yhteen, nipistä kiinni "korvaksi". Laita valmiit pelmenit leivinpaperille odottamaan keittämistä.
- Mittaa vesi (mielellään laakeaan) kattilaan. Lisää mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa erässä kypsiksi, n.12 min. Pidä vesi kiehuvana koko ajan. Käännä pelmenit kypsennyksen puolivälissä. Nosta reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Lisää pelmeneille hiukan Oivariinia, etteivät ne tartu toisiinsa. Pidä kuumina.
- Tarjoa smetanan, juustoraasteen ja venäläisten suolakurkkujen kanssa alkupalana tai pikkuruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
70 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa