Siirry sisältöön
Pelmenit

Pelmenit

Pelmenit ovat venäläinen perinneruoka. Ne muistuttavat hyvin paljon italialaisten ravioleja.

Pelmenit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 250 g
    lampaan jauhelihaa
  • 1  (150 g) iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa

Keitinvesi

  • 3 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2  laakerinlehteä
  • 8 kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

  • 1-2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3-5  suolakurkkua

Ohje

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle "kraateri". Lisää siihen muna ja vesi sekä viimeisenä Oivariini. Vaivaa taikina huolella tasaiseksi ja kiinteäksi palaksi. Kääri muovikelmuun. Laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
  2. Paista rasvassa jauheliha ja aivan hienoksi leikatut sipuli ja valkosipulin kynnet . Mausta ja jäähdytä.
  3. Jaa taikina 4 osaan. Kauli paloista hyvin ohutta levyä. Ota muotilla halkaisijaltaan 6 - 7 cm:n pyörylöitä. Kostuta vedellä reunat. Lisää täyte. Taita puolikuuksi, ummista / nipistele reunat huolella kiinni. Käännä kulmat yhteen, nipistä kiinni "korvaksi". Laita valmiit pelmenit leivinpaperille odottamaan keittämistä.
  4. Mittaa vesi (mielellään laakeaan) kattilaan. Lisää mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä pelmenit muutamassa erässä kypsiksi, n.12 min. Pidä vesi kiehuvana koko ajan. Käännä pelmenit kypsennyksen puolivälissä. Nosta reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Lisää pelmeneille hiukan Oivariinia, etteivät ne tartu toisiinsa. Pidä kuumina.
  5. Tarjoa smetanan, juustoraasteen ja venäläisten suolakurkkujen kanssa alkupalana tai pikkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search