Siirry sisältöön
Kylmä mäti-kermakastike

Kylmä mäti-kermakastike

Mäti on juhlapöytien herkku. Valitse makusi mukaan joko siian- tai kirjolohenmätiä. Kasvisruokailijoille kastikkeen voi valmistaa merilevävalmisteesta.

Kylmä mäti-kermakastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 200 g siian mätiä tai kirjolohen mätiä, valutettuna
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Lisää sitruunamehu kerman joukkoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää pippuri, mäti sekä ruohosipuli.
  2. Tarjoa joko graavi- tai savukalan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 11 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 19,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,5 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rouhittua mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search