Mätidippi

Mätidippi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mätidippi

Mätidippi tuo luksusta juhlien dippitarjottimelle. Dippipohja valmistuu tuorejuustosta ja turkkilaisesta jogurtista. Pinnalle kerrostellaan mäti, sipuleita ja tilliä. Dippaile ruissipsejä, perunalastuja tai saaristolaisleipää. Tämä herkku sopii niin jouluun kuin juhannukseenkin.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 rasia (200 g)
1 dl
yhden
sitruunan kuori raastettuna
100 g
mätiä
½
punasipuli hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja raastettu sitruunankuori. Lusikoi dippipohja tarjoiluastiaan.
  2. Kerrostele pinnalle mätiä, hienonnettua punasipulia, silputtua ruohosipulia ja tilliä. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  3. Dippaile näkkäriä, ruissipsejä, perunalastuja yms.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.